Aukcja Charytatywna na rzecz dzieci nauczycieli

Na progu wakacji chcemy włączyć się w działania Społecznego Komitetu #wspieramnauczycieli, by okazać naszą solidarność szczególnie dotkniętej niesprawiedliwością i ważnej dla nas wszystkich grupie nauczycielskich rodzin.

16 czerwca Dom Aukcyjny Desa Unicum organizuje z inicjatywy Andy Rottenberg specjalną aukcję charytatywną, z której dochód przeznaczony będzie na wsparcie wakacyjnego wypoczynku dzieci nauczycieli dotkniętych konsekwencjami strajku. Zebrana kwota zostanie podzielona między nauczycielskie rodziny przez ZNP pod nadzorem Społecznego Komitetu #wspieramnauczycieli, w skład którego wchodzą między innymi Krystyna Starczewska, Adam Strzembosz, Zbigniew Hołdys, Henryka Bochniarz, Paweł Pawlikowski, Andrzej Saramonowicz, Olga Tokarczuk, Maria Janion, Wanda Traczyk-Stawska, Maria Sadowska, Joanna Kos-Krauze.

Wystawa Aukcja Charytatywna na rzecz dzieci nauczycieli: 13– 16 czerwca 2019,

godz. 11-19 (poniedziałek-piątek) i godz. 11-16 (sobota),

Dom Aukcyjny DESA Unicum, ul. Piękna 1A, Warszawa, wstęp wolny

Więcej informacji oraz katalog aukcyjny dostępne są w linku: